sobota 7. června 2014

Central Asia 2014 - den 28. [Kazachstán]

Probouzim se oblečenej a obutej, prostě jak jsem z putyky přišel, tak jsem upad do komatu a spal. Ke snídani všemi oblíbená rýžová kaše a vyrážíme na bazar.


Jeden velkej mumraj hlav, mraky lidí, mraky pěknejch bab. Nádhernejch bab. Trička Adidas, telefony Samsung i Sanxnug, výrobky od firmy s NEnakousnutým jabkem ve znaku, autorádia Pioneeir a JVQ a miliarda dalších věcí. Jenom pohlednice kazachstánu a kazašskej metal tu nemaj. Lišák se jde vysrat někam do kouta, prej docela punk.


Jdeme na hotel, cestou procházíme rozestavěným chodníkem, ačkoliv bude fungl, bude stát za hovno, páč je o 20cm nad okolním povrchem a navíc je zvlněnej jak horskej potok. Balíme se a vyrážíme. Stavíme se na pumpě pro ropu (odkuda?, kuda?) a pak na jídlo v restaraci, kterou včera Bonnyes při toulání Šimkentem objevil. Tyvole, takový baby, to snad není možný. Zvlášť ta černovlasá ve žlutejch šatech. Přečkáme 2 bouřky, fotíme se s obsluhou, fotíme si tu ve žlutejch šatech, jak se fotí u našich mopedů a letíme směr Kyzylorda. Ukazatele značí, že do Samary to máme 2126km. Moc hezký.

Neskutečná scéna: v obci, čtyřproudovka, policajti měří rychlost, a 15 metrů za nima na silnici spolu obcujou dva osli. Policajty to nezajímá, věnujou se svýmu radaru a nám se smějou, že se musíme oslům vyhejbat. Bydlení hledáme za městem Turkistan. To co jsme našli, bylo 1+. Sice žádný palmy, ale zato neskutečná krajina (minioáza, tůň, zeleno) a neskutečně skvělí lidi. Policajt, doktorka, právnička, mraky jídla, pití. Vodka tekla proudem, pivo taky bylo, my dotlačili igelit… Koncem večera jsme s drugama řešili, jak v Kazoši prodat mercedesa nelegálně přitaženýho z Čech. Úžasná družba s úžasnýma lidma. Proto cestujeme, abysme tohle zažili.

Žádné komentáře:

Okomentovat