neděle 8. června 2014

Central Asia 2014 - den 29. [Kazachstán]


Bonnyes dostává budíček od vožralýho Kazacha, kterej sem přijel s kámošema zapít jeho 31. narozky a nový auto. Budil ho klepáním na hlavu. To bylo kurev! Naštěstí kazaši měli dost, takže rychle vytuhli a my se mohli v klidu vyspat z kocoviny. Přijel se na nás podívat místní kluk, přijel na koni, oblečenej do módních jeansů, telefon HTC. Nebo jeho věrná kopie. Čínská kopie kopie. Lachtan se fotí na koni, kluka fotíme na Lachtanovo fichtlu. Já nemůžu nastartovat, tlačíme. Stavíme se pro benzín a vodu, na Lachtanovo fichtl si usedá pěkná baba s pěknejma… řekněme, očima. Fotíme si jí. Jedem po čtyřproudovce, tak to kulíme 120. A nepochopíš, v rychlým pruhu se pasou koně.


Brzdíme na oběd a hned přijde žebrák a natahuje ruku. Bonnyes ho vyp*čoval hodně rychle. Obsluha tragická, navíc se Bonnyes znova na*írá při placení - holky si místo kasírování hrajou s telefonama. V Kyzyl-Ordě vybíráme těngy a jedem dál. Začíná offroad. Údajně 50km. Nejdřív vyjetý koleje v asfaltu, pak asfalt končí a dál je štěrk nebo feš-feš. Neskutečnej pohled na kamiony, jak se tímhle bordelem proplejtaj.


Potkáváme dva kluky z Británie, jedou na mašinách do Magadanu. Jednomu z nich ukradli v Kyjevě mašinu (Suzuki DRZ-400), tak si koupil nějakou čínskou jebku, X-Ranger. O kousek dál stavíme u mostu, že pod nim přečkáme bouřku. Staví u nás dva srbové na baworech. Masňáci touratešácký :) Zapršelo a z tragickýho feš-feše se stává ještě tragičtější bláto. Pro nás žádnej extra problém, stačí nezpomalovat, ale chudáci kamioňáci. Nechtěl bych z bláta vyprošťovat naložený Volvo s návěsem. Při stavbě stanů u potoka nás přepadává solidní bouřka. Kamiony se plácají blátem okolo až do noci.

Žádné komentáře:

Okomentovat